Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

8-oPROČ má stát nutkání do všeho zasahovat???

0 0
možnosti
Foto

V jednom dřívějším blogu autorka psala, jak se jí nelíbí protikuřácký zákon, jak je to zasahování státu...a tady naopak zasahování státu obhajuje.

0 0
možnosti

Autorce blogu bych doporučila, aby během svátků nesvítila, nevařila, nemyla se, necestovala ani vlakem, autem nebo MHD. Vždyť přeci i pracovníci elektráren, plynáren, vodáren i dopravy chtějí být o svátcích s dětmi.

5 0
možnosti
JS

Tak jsem si v pátek hezky zashopovala u kamaráda v Espritu, který tam byl, on dokonce chodí i na Nový rok a víte proč? Má za to totiž příplatek ;-)

3 0
možnosti
OU
AJŘ

"někdo to HOLD dělat musí?"

2 0
možnosti
Foto

Vzdáme prodavačkám hold;-D

1 0
možnosti
Foto

Takže politujete prodavačku, přestanete nakupovat o víkendu nebo ve svátek a budete radši s celou rodinou opruzovat strojvedoucího a průvodčí ve vlaku nebo hospodského v restauraci z kterého budete, ó ta hrůza, o nedělním poledni páčit oběd?

7 1
možnosti
ŠS

Vždyť i pracovníci na drahách nebo autobusáci mají omezeno. Musíte si uvědomit, že o svátek to třeba pojede jen jednou za dvě hodiny a nemůžete se přeci rozčilovat, že vám někdo přikazuje, kdy ve svém volno máte kam jezdit. A některé restaurace o svátek taky mívají zavřeno, ne? Máte si doma uvařit sváteční a neotravovat u stánku s čínou, jak to někteří občané rádi praktikují.

0 5
možnosti
Foto

Víte, že za svátek je stoprocentní příplatek? Ty směny jsou kvůli tomu docela vyhledávané.

7 0
možnosti

Na střední škole jsem si také brigádně přivydělával. Mimo jiné i v marketech. Překvapivě, zásadně v době, kdy jsem nebyl ve škole. Tedy o víkendech nebo ve státních svátcích. Docela lituji dnešní studenty, že jim je podobná příležitost upírána.

Z vašeho textu je bohužel znát nepochopení ekonomických zákonitostí. Těm lidem se ta práce i přes její negativa vyplácí, proto v ní zůstávají. Proto šli až z té Ukrajiny do Čech makat na kasu do Alberta. Kdyby se jim to nevyplácelo, nezůstávají tam. Zákazy tohoto druhu jim nijak nepomůžou, buď přijdou o peníze za proplacené svátky nebo si market na svátek udělá inventuru a v práci budou stejně. Biti na tom jsou právě ti prodavači. Bit je market. Biti jsou zákazníci. Ale ať jsem fér, je i jedna skupina lidí, které to pomáhá - majitelé večerek.

9 0
možnosti
Foto

Kdyby bylo otevřeno permanentně, nebudou nárazové návaly před svátky.

Nákupy nejsou jen zábava, ale také nutnost. Když se rodina jindy než o víkendu či svátku z technických důvodů sejít nemůže, ale přesto potřebují a chtějí jít spolu na nákup zboží, které jim chybí (nemám na mylsi potraviny, ty Vám doručí přes internet až do Vaší předsíně, když si to budete přát, a to po celý týden, klidně i před desátou večer), proč jim tu možnost brát, a ještě k tomu selektivně?

Jestliže se někdo rozhodne být prodavačem, musí počítat se vším, co k tomu patří. Stejně jako to dělají hasiči, policie, pracovníci ČEZu, pekaři, zdravotníci, servírky a kuchaři, atd.... Všechno má svůj rub a líc.

9 0
možnosti
OU

Konzum a nákupní šílenství jsou spíše příznakem, nikoli příčinou. I když souhlasím s tím, že v řadě věcí "degenerujeme," nemyslím, že zákaz obchodovat (ještě k tomu selektivní) je cestou něco zlepšit. Tou je návrat ke kořenům, ke skutečným hodnotám a to se nedá dost dobře přikázat tak, že si člověk nemůže nakoupit v supermarketu.

4 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 830x
Jsem studentka Univerzity Karlovy. Zajímám se politiku a celkové dění okolo nás. Každý týden chci zkusit napsat i jen třeba kratičký sloupek o tom, co mě zaujalo. Tak uvidíme, jestli se v tom najdete i vy...

Seznam rubrik