Diskuse

Kdo s koho

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

OK, jen bych chtěl vědět, jak jste přišla na to, že by někdo chtěl do Evropy vpouštět každého. Tak to nebylo a není od samého počátku.

Princip azylového řízení je právě v tom, aby tu zůstali ti, co pomoc potřebují. Ti ostatní jsou odmítnuti a měli by se vrátit. Že deportace nefungují, zpravidla z kapacitních důvodů, je problém, ale rozhodně to není a nebylo tak, že by někdo řekl, přijďte sem, my vás tu všechny chceme. A myslím, že i ty deportace nepřijatých se časem vyřeší.

Zatímco v naší zemi neustále bojujeme s nepředstavitelnou migrační krizí asi 12 uprchlíků, které tu momentálně máme, migrační vlna na západě už značně opadla, úřady azylová řízení dávno zvládají a celá situace je pod kontrolou. Ale Okamurovi to prosím neříkejte, zhroutil by se mu jeho vlhký sen, že stane spasitelem a řádně si vydělá :-)

To vše nic nemění na faktu, že lidé, kteří se pod fotkou těch prvňáků vyjadřují tak, jak se vyjadřují, jsou tou nejhlubší spodinou naší společnosti. Většinou jde o deprivanty, kteří za své neúspěchy viní ostatní a nejsou schopni sebereflexe.

0 0
možnosti

Pitomio !?! O co sjte lepší než ti náckové ?

1 1
možnosti
Foto

P96a96v22e14l 28V32á71v10r86a

13. 11. 2017 15:50

Tak jsem si to přečetl dvakrat a vlastně pořad nevim co jste chtela rict. Rv

0 1
možnosti
Foto

P29a94v10e66l 55V34á80v60r93a

13. 11. 2017 15:51

vVastně jediny přinos tohoto članu vidim v tom, že jste si zveřejněni te fotografie a naslednych reakci všimla a proto publikováním článku bez jasného názoru otevřela diskusi pod článkem:-)

0 0
možnosti

Jako protest proti těmto názorům, bych být Váma dal své dítě právě do takovéto školy či třídy. Jdete do toho? Pojďte příkladem!

2 1
možnosti

Já bych to zase tak nedramatizoval. Ty extrémní výroky jsou vesměs jen výkřiky pár jedinců a nelze na základě toho paušalizovat a očerňovat celou společnost. Jak bylo řečeno níže, dnes má díky internetu téměř každý šanci se projevit a takovéto výroky za hranou samozřejmě vyčnívají. A bohužel také překrývají další, již ty racionální otázky, které ta fotografie nastiňuje. Např. úvahy o nezvládnuté integraci etnických menšin, výskyt romských ghett v oblasti, otázky, jak ta ghetta vznikla (zda tam Romy někdy sestěhoval, nebo naopak se všichni majoritní obyvatelé odstěhovali, protože tam bylo k nevydržení), odhady, jak asi probíhá výuka v takovéto třídě a jaké jsou studijní výsledky žáků atd.

1 0
možnosti

Celý hon na čarodějnice začal už tím, že někdo zveřejnil tablo dětí na netu. Bylo to nezodpovědné! Proč to udělal? Když vidím hnízdo vos, také do něj nikterak něšťouchám!

0 3
možnosti

To je ale hloupost. Jestliže je to třeba na škole tradice, tak protože mám ve třídě snědé děti to přeruším? To je úplně stejná pitomost jako zrušit vánoční trhy, protože by se mohli muslimové cítit dotčení.

0 0
možnosti

Polozim vam jednoduchou otazku - opravdu vas prekvapuje to, ze se v nejake konkretni komunite nasli lide, kteri byli schopni napsat nekolik nenavistnych a radoby vtipnych komentaru? Mi to prijde, ze spousta lidi pred tydnem spadla z nebe. Denne se na internetu setkavam s nenavistnymi komentari ze vsech stran (znova opakuji ze vsech stran). Pral bych vam videt, co pisi napriklad Romove na adresu Gadzu na svych vlastnich komunitnich strankach. Bohuzel nevim, co pisi Arabove, protoze jsem na zadnou takovou stranku nezavital a ani bych arabstinu nerozlustil. Denne vidim slovni utoky na konkretni politiky, konkretni strany, na priznivce konkretnich tymu, mnozi urtazi Slovaky nebo Moravaky, nekteri vesnicany, protoze vesnican = buran, malomestaky, protoze malomestak je ubozak nebo naopak na Prazaky, protoze Prazak je namysleny blb, apod...Muj byvaly spolupracovnik (strasny prijimac a slunickar), kdyz sledoval v TV, jak se predloni Karel Gott vyjadril, ze je proti prijimani migrantu, rekl "ty uz jsi mel davno chcipnout"...rekl jsem si jen "podivejme na lidumila", ale prilis me to neprekvapilo, protoze dobre vim, ze ti slavni "slunickari" jsou jen banda pokrytcu...I ja jsem byl nekolikrat svedkem toho, jak Rom nekomu na ulici nebo v obchode popral "rakovinu" (naposledy v Kauflandu, kdy prodavacka jednoho vyzvala, aby ochrance ukazal obsah sve bundy). Doporucuji vam jednu vec, zkuste navstivit nejakou stranku komunity, ktera se proti nekomu vymezuje. Najdete tam nenavisti, ze se z toho zblaznite (soude dle hysterie, kterou tato "kauza" vyvolala).

6 1
možnosti

I když se pokusím být sebevíc tolerantní, tak ta fotka prvňáčků opravdu nevypadá jako fotka z ČR. Není na ní snad ani jedno "bílé" dítě. Co to znamená? Co si má průměrný občan myslet? Nežijí už v tom obvodu žádní Češi? Utekli? Nebo jsou rasističtí a xenofobní a vozí svoje děti do nějaké vzdálenější školy? Vypadá takto budoucnost populace ČR? Z tohoto pohledu nutně pro většinu lidí, i těch tolerantních, je tato fotka šokem a námětem k přemýšlení. Nelze se tedy divit tomu, jaké diskuze, až paniku tato fotka na netu vyvolala. Ta témata týkalící se mirace, naší vlastní nízké porodnosti a třeba vysoké porodnosti a přetrvávajících problémů s "nepřizpůsobivými" jsou velmi aktuální a má smysl se jimi zabývat.

Nemá ale valný smysl míchat to na jednu hromadu s pár nenávistivými komentáři malého zlomku extrétmistů, které jsou za hranou. protože tím se to téma úplně zabije. Můžeme se pak jen předhánět v tom, kdo se nad těmito příspěvky budeme více pohoršovat a více se od nich distancovat. Je potřeba si uvědomit jednu věc: Kolik lidí dnes v ČR aktivně (tedy přispívá) na netu je? Dva miliony? Tři? Takže i kdyby mezi námi bylo jen 0,1% neofašistů, extrémních rasistů a a třeba i lidí mdlého rozumu, jsou to řádově třeba dva tisíce lidí, schopných napsat něco nenávistivého o "Plynárenské ulici". Přijde vám to moc? Mně ne. Je to úplně směšné procento. Jediný rozdíl je v tom, že dříve taková nenávistivá hesla vyřvávali mezi sebou, teď si to může každý najít na netu a udělat z toho pohoršující článek. Ale jak píšu, přestože je tam jistá spojitost, k řešení jsou to dva prakticky samostatné problémy.

4 1
možnosti

PS

"Možná to, že byli pod krutou nadvládou kolonie a tak ať se o ně teď Británie či Francie stará!"

Dekolonizace proběhla před cca 50-60 lety. Jde-li k nám osmnáctiletý Afričan, tak i jeho dědeček a babička si kolonialismus pamatují nanejvýš jako malé děti.

Máte nějaké konkrétnější vzpomínky třeba na prezidenta Novotného? Asi tak.

0 0
možnosti

No počkat, ale u nás taky dodnes "za vše můžou komunisti" a už to "nikdy nedoženeme", a to tu zdaleka nebyli tak dlouho, jak dlouho byly některé země pod nadvládou velmocí. ;-)

1 1
možnosti

No, autorko, s lecčíms se dá souhlasit, ale pokud chcete oslovit konzervativněji smýšlející lidi, tak nepoužívejte výraz "Čecháček". Tím dáváte najevo, že se stavíte nad vlastní spoluobčany a lehce jimi pohrdáte. Výraz "čmoudík" byste nepoužila, že? Někdy jedním takovým slovem zavřete veškerou další možnost debaty a uděláte si nepřátele.

(Mně je to osobně dost jedno, já od blogerů nic nečekám.)

Tohle je problém intelektuálů všude v západním světě. Jen tak z pochodu zarývají do lidí způsobem, kterým by nemuseli, a pak se cítí dotčeni, že to vyvolává negativní reakci včetně nedůvěry a odmítnutí. Pak následuje další fáze "ti lidi jsou tak blbí, že nám, nositelům akademických titulů, nevěří".

4 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS